Litteken behandeling

Heb jij ook last van je litteken? Jeuk, een gespannen gevoel of misschien zelfs pijn?
Bij littekens zijn vaak niet alleen de huid beschadigt, maar ook de onderliggende weefsels. Dit heeft gevolgen voor de doorstroming en je energie huishouding.

Littekens verkleven vaak, waardoor er een trekkend gevoel kan ontstaan of pijn. Zeker bij een operatie is niet alleen de huid, maar zijn ook de fascia en meridiaan verbindingen doorgesneden.

Als de huid hersteld is, zijn de dieperliggende weefsels en meridianen vaak nog niet in orde. Hierdoor kan de energie daar niet stromen zoals voorheen. Dit heeft effect op heel het lichaam. Ook klachten heel ergens anders in het lichaam, kunnen dus komen door een litteken. 

Behandeling

Tijdens de behandeling combineer ik verschillende technieken om het litteken weer soepel te maken en de energie te laten doorstromen.

  • Fascia technieken van Willie Fourie
  • Fascia Integratie Therapie 
  • Moxa
  • Cupping 
  • Littekentaping
  • Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder
Litteken behandeling €65,-

✓ los consult 
✓ sessie van 60 min. 

Heb je interesse?

Ben je benieuwd of deze behandeling jou kan helpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Wat is fascia?

Fascia is het bindweefsel dat om al onze spieren, botten, organen en gewrichten heen geweven is. Het zorgt er voor dat al deze onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn. Fascia is een elastisch netwerk in het lichaam dat loopt van top tot teen, van huid tot in het bot. De fascia zorgt ervoor dat uw lichaam bij elkaar wordt gehouden en alles op de juiste plek blijft.  

Tussen deze vliezen zit een vloeibare gel die er voor zorgt dat spieren soepel langs elkaar kunnen. Het fasciasysteem zorgt zowel voor stabiliteit, wrijvingsloos bewegen en veerkracht. 

Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn energiebanen die door je lichaam lopen. Samen vormen zij een compleet netwerk die de organen, ledematen en gewrichten met elkaar verbindt. In dit netwerk van energiebanen zijn twaalf hoofd meridianen te onderscheiden. De meridianen hebben een belangrijke functie, namelijk levensenergie door je lichaam laten stromen.