Holistische therapie

Heb je last van aanhoudende of steeds terugkerende klachten?
Ervaar je fysieke klachten? Of misschien voel je je emotioneel, mentaal of energetisch uit balans?
Je lichaam probeert je iets te vertellen, jouw klachten dragen een boodschap met zich mee die gehoord mag worden

Als holistisch therapeut ga ik samen met jou aan de slag om de kern van je klachten te ontdekken. 
Fysieke, emotionele, mentale of energetische klachten kunnen een signaal zijn van een onderliggende disbalans. 

Wat is holistische therapie?

Holistisch komt van het Griekse woord holos, dat ‘geheel’ betekent. In het holisme wordt er vanuit gegaan dat elk geheel meer is dan de som van zijn delen, alles is onlosmakelijke met elkaar verbonden.

Concreet betekent dit dat ik tijdens een holistische behandeling kijk naar jou als geheel. Wie ben je als mens? Tijdens de behandeling combineren we diverse methodieken. Hiermee kunnen we de kern van jouw klacht uit diepen. Je leert jezelf hierdoor steeds beter kennen. Uiteindelijk is het doel van de behandeling dat je weer lekker in je lijf komt te zitten, balans ervaart en in je kracht kunt gaan staan.

Tijdens een behandeling gebruik ik het doorgeven van universele energie als rode draad. Dit ondersteunt het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Verder vul ik dit aan met wat er nodig is. Zoals coaching, werken met klankschalen, edelstenen, NEI- therapie, inzichtkaarten, familieopstellingen, geleide meditaties en aromatherapie.

In mijn praktijk bied ik je een veilige omgeving en mijn rustige begeleiding. Een plek waar je jezelf mag zijn, waar je gezien en gehoord wordt. Met als doel je weer in je lijf te laten komen en vanuit je hart te laten leven. Hierdoor zullen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen.  

Liefs, Birgit

Heb je interesse?

Je kunt een losse holistische behandeling boeken voor ontspanning. Wil je echt de diepte in en stappen zetten in je ontwikkeling, ga dan voor een traject.  

Ben je benieuwd of deze uitgebreide behandeling jou kan helpen? Neem dat geheel vrijblijvend contact met me op.

Holistische behandeling €95,-

✓ los consult 
✓ sessie van 90 min. 

Holistisch traject €270,-

✓ Dit traject omvat 3 holistische behandelingen

De behandeling

Bij een holistische behandeling kijken we samen naar de oorzaak achter je zorgvraag. We gaan op zoek naar de kernoorzaak op holistisch niveau. De oorzaken zijn vaak onbewust ontstaan in het verleden door alles wat je hebt geleerd en meegemaakt. Iedere traject begint dan ook met een intakegesprek om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen.

Er zijn diverse methodieken en tools die ik tijdens de behandeling tot mijn beschikking heb. Ik maak veel gebruik van Reiki, het doorgeven van universele energie om je zelfhelende vermogen te ondersteunen. Ook maak ik veel gebruik van klankschalen, de klank en de trilling van de klankschalen werken diep door in het lichaam. Verder kun je denken aan:

 • intuïtieve coaching 
 • NEI 
 • systemisch werk (familieopstellingen)
 • vijf elementen 
 • chakra healing
 • edelstenen
 • begeleide meditaties/ visualisaties
 • schaalwandelen 
 • orakelkaarten
 • essentiele olien en aurasprays
 • remedies 
 

5 Holistische niveaus

Ieder mens bestaat uit verschillende systemen, die jou samen als geheel maken. Je hebt een fysiek lijf, je gedachten, je emoties, je geest en je ziel. We noemen dit binnen het holisme vijf zijnsniveaus. 

 • fysiek (lichamelijk)
 • emotioneel (gevoelens)
 • mentaal (gedachten en overtuigingen) 
 • energetisch (energie)
 • spiritueel (oorzaak, karma)

Als er een symptoom ontstaat, bijvoorbeeld fysiek of emotioneel, geeft dit aan dat er iets uit balans is. Door samen te zoeken naar de oorzaak  van de klacht, kan het probleem vanuit de wortel worden aangepakt.

Fysiek
Hier hoort alles bij wat met je fysieke lichaam te maken heeft. Denk hierbij aan pijnklachten, lichamelijke beperkingen of ziekte. Op het moment dat je op dit niveau klachten ervaart, is dat eigenlijk je lichaam die aan de bel trekt dat er ergens een disbalans is.

Helpend voor dit niveau is bijvoorbeeld lief zijn voor je lijf, bewegen, gezonde voeding, rust nemen wanneer je voelt dat dat nodig is en genoeg water drinken.

Emotioneel
Dit niveau draait om je emoties. Hoe bewust ben je eigenlijk van jouw emoties? Ben je snel onzeker? Schaam je je in bepaalde situaties? Krop je veel emoties onbewust op? Vaak leven we vrij reactief zonder ons te beseffen dat we hier ook invloed op hebben. Emotionele problemen liggen vaak ten grondslag aan fysieke of energetische klachten.

Helpend voor dit niveau is om inzicht krijgen in je emoties en gevoelens. Je kan positieve affirmaties en intenties zetten, oefen met het uiten van je emoties in plaats van ze weg te stoppen.

Mentaal
Het mentale niveau omvat al je gedachten, overtuigingen en denkpatronen. We leven in een wereld waar er meer informatie is dan we ooit met elkaar kunnen bespreken. Hierdoor vergeten we soms dat we een keuze hebben in wat we wel en niet mentaal tot ons nemen.

Helpend voor dit niveau is m bewuste keuzes te maken. Welke negatieve overtuigingen en denkpatronen mag je los laten? Dit kan je oefenen door bijvoorbeeld meditatie.

Energetisch
Dit draait om je energielevel. Hoe zit het met jouw energiehuishouding? Sta eens stil bij de terugkerende activiteiten in jouw leven. Doe je bewust dingen waar jij energie van krijgt? En laat je ook bewust dingen die jou energie kosten?

Helpend voor dit niveau is het in kaart brengen waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt. Let bewust op je ademhaling en bewaak je eigen energie.

Spiritueel
Het laatste zijnsniveau is voor ons in de westerse wereld nog wat abstract. Het niveau van de ziel, van je karmische lessen. Weet je wie je werkelijk bent en volg je je eigen pad? Ook patronen in familiesystemen komen vaak op dit niveau tot uiting; denk aan oorlogstrauma’s of onderwerpen waar niet over gesproken wordt binnen gezinnen.

Helpend op dit niveau is om jezelf te verdiepen in spiritualiteit en bewustwording. Oefen met je inutïtie door vaker de mediteren of visualiseren.