Ademsessie en Trauma Release

“Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam onthoudt alles.” 

Zo kan je uiteenlopende klachten ervaren van gebeurtenissen die je brein al diep heeft weggestopt. Je kan hier iedere dag last van hebben.

Ademen lijkt zo eenvoudig, nietwaar? We doen het de hele dag door zonder erbij stil te staan. Toch is ademen van vitaal belang voor ons voortbestaan.

Heb je enig idee welke kracht er schuilgaat in je ademhaling? Ademhaling is nauw verbonden met stressreacties. Onze ademhaling speelt een belangrijke rol in de “vechten of vluchten”-reactie. Een overlevingsmechanisme dat ons lichaam activeert in reactie op stressvolle of gevaarlijke situaties.

Het lichaam detecteert gevaar, de ademhaling reageert en ons ego zegt: “Oké, we hebben dit meegemaakt, laten we doorgaan”. Het lijkt allemaal netjes opgeruimd te zijn. Maar ons lichaam slaat al die trauma’s op in ons lichaamsgeheugen. Trauma’s als pijn, verdriet, woede, angst en tal van andere emoties. Dit kan leiden tot diverse klachten.

In de dierenwereld is het nog steeds gebruikelijk om na een traumatische gebeurtenis gelijk de spanning uit het lichaam te schudden. Helaas zijn wij mensen geleidelijk deze vaardigheden, om ons zenuwstelsel te ontladen en resetten, verleerd. Met behulp van Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) en Trauma Releasing Breathwork (TRB®) maak je een diepgaande innerlijke reis. Een reis om in je eigen lichaam een vergelijkbare reactie op gang brengen. Je lichaam krijgt de ruimte om te doen wat nodig is om het trauma te verwerken. Bijvoorbeeld trillen, beven, bevriezen, vluchten of vechten. Afhankelijk van wat nodig is. Jouw lichaam bepaalt wat er gebeurt. Je blijft in het hier en nu. Ik zorg voor veiligheid en begeleiding tijdens het proces.

De behandeling

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®)
BRTT® is een lichaamsgerichte techniek om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Hierbij zetten we verschillende technieken in om de psoas-spier, die ook wel bekendstaat als de spier van de ziel, te activeren. Door deze technieken komt je zenuwstelsel tot rust. Je levensenergie gaat weer stromen. 

Trauma Release Breathwork (TRB®)
Bij TRB® zorgen verschillende ademhalingstechnieken dat je je hoofd uit kan zetten. Door deze ademhalingen ontstaat er nog meer ruimte om met je lichaam te communiceren. Zo kan je jezelf bevrijden van opgeslagen spanning. Alles wat er naar boven komt, kun je veilig loslaten – op een manier die jij aankunt.

Met een gecombineerde aanpak van BRTT® & TRB® ga je nog dieper. BRTT® richt zich op het lichaam en het zenuwstelsel. TRB® gaat dieper in op het ontladen van spanningen en van emotionele lading.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®)
(90 min.)
€ 95,- 

Trauma Release Breathwork (TRB®)
(90 min.)
€ 95,- 

Combi sessie BRTT® & TRB® 
(150- 180 min.)
€ 190,- 

Contra indicaties
Wanneer kun je niet deelnemen aan de sessie?

  • Je bent zwanger
  • Je bent onder medische behandeling (denk hierbij onder andere aan glaucoom, hartklachten of een hersenbloeding)
  • Je wordt behandeld voor psychische klachten (bijvoorbeeld schizofrenie, psychose en/of epilepsie)
  • Je bent verslaafd aan psychoactieve middelen (hieronder vallen zowel soft- als harddrugs)
  • Bij gebruik van (een van) de volgende medicijnen

– antidepressiva of angst-onderdrukkers
– methylfenidaathydrochloride (Ritalin)
– slaapmiddelen
– zware antibiotica
– bloeddrukverlagers
– bètablokkers
– migrainemedicatie
– allergiemedicatie
– hoestremmende medicatie
– neussprays (even een weekje mee stoppen)
– medicijnen die de hersenstructuur veranderen
– ADD- en OCD-medicatie

Bij twijfel: raadpleeg altijd een arts! 

LET OP:
Geen drugs 2 weken voor aanvang van de sessie
Geen alcohol 3 dagen voor aanvang van de sessie