Aarde

De basis en het fundament van alle elementen is de Aarde. Dit element staat voor structuur, stevigheid, veiligheid, rust, ons fysieke lichaam en goede voeding. Met beide voeten op de grond staan. We putten kracht uit de aarde en zetten dit om in energie, door er gegrond en stevig op te staan maar ook door letterlijk de voeding uit de aarde tot ons te nemen.

De organen die bij het Aarde element horen zijn de milt en de maag. Deze organen brengen de Aarde energie naar de rest van het lichaam. Zij helpen om voedsel om te zetten in voedingsstoffen die ons lichaam gezond houden.

Wanneer je Aarde element in balans is, ervaar je een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Je voelt jezelf comfortabel in je lichaam, staat in verbinding met jezelf en hebt zelfvertrouwen. Het lukt om gezonde grenzen te stellen, zodat je goed voor jezelf kan zorgen. Zowel fysiek als mentaal ben je evenwichtig en de spijsvertering loopt goed.

Wanneer Aarde uit balans is kan je juist angst voelen, veel piekeren, slecht grenzen aangeven en problemen hebben met de spijsvertering, huid, haar, spieren en botten. Ook kan je letterlijk zwaarte voelen in je lichaam.

Ben jij helemaal thuis in jouw lichaam? Is jouw AARDE element in balans?

💗 liefs, Birgit

#aardeelement #vijfelementen #neitherapie #biotensor #balans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *