Metaal

Als we de vijf elementen cyclus verder volgen, komen we uit bij het Metaal element. Dit is het moment dat de nazomer overgaat in de herfst. Tijd om terug te gaan trekken en wat meer naar binnen te keren. Metaal staat voor je energetisch lichaam, het aangeven van grenzen en loslaten wat je niet meer nodig hebt. Het is de tijd van afscheid nemen, isolatie en verdriet. Als je goed bent voorbereid dan geeft Metaal je tijd voor jezelf, vertrouwen, wijsheid en moed.

De organen die aan het Metaal element gekoppeld zijn, zijn de longen en dikke darm. De longen halen levensenergie binnen en voeren het afval weer af. Long emoties hebben vaak te maken met verdriet. De dikke darm scheidt het zuivere van het onzuivere. Alles wat niet bruikbaar is wordt uitgescheden als ontlasting. Dikke darm emoties hebben te maken met het vermogen om los te kunnen laten.

Als je Metaal element niet in balans is, kan dat leiden tot sombere gevoelens. Ook kan je fysieke problemen krijgen zoals longklachten, hooikoorts, darmklachten, voedselintoleranties, eczeem enzovoorts.

Wanneer het Metaal element in jou in evenwicht is, ben je in staat om mee te bewegen en los te laten wanneer dat nodig is. Tegelijkertijd houd jij je eigen waarheid, persoonlijke doelen en grenzen goed in het oog. Gezond Metaal is buigzaam, maar breekt niet.

Is jouw METAAL element in balans?

💗 liefs, Birgit

#vijfelementen #metaalelement #neitherapie #biotensor #balans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *