Vuur

Het Vuur element symboliseert het hoogtepunt van de Vijf Elementen cyclus. De groei die is ingezet in het Hout element, voltooit zich in de deze fase. Vuur is verbonden met de zomer. Het is het element van warmte, passie en innerlijke kracht. Het symboliseert de vonk die ons in beweging brengt en ons de moed geeft om obstakels te overwinnen.

Vuur staat voor IK, het gaat over wie je bent en wat je leeft vanuit passie. Het Vuur staat voor de verbinding tussen ons hart en onze hersenen. Het hart is de bron van wijsheid en wordt gezien als het centrale regelcentrum van onze emoties. Ook hoort de dunne darm bij het Vuur element. De dunne darm wordt geassocieerd met ons vermogen tot het opnemen en vasthouden van datgene wat nodig is voor groei.

Als dit element in balans is, voel je je zelfverzekerd en gemotiveerd, ben je doelgericht en heb je een goede zelfdiscipline en een sterke wilskracht. Je kunt liefde en vreugde in volle teugen ervaren.

Wat ervaar je dan precies als je vuur energie laag is? Je bent sneller oververhit, prikkelbaar en ervaart een emotionele onrust. Ook brandend maagzuur, woede, ontstekingen, slapeloosheid, angst en concentratieproblemen zijn uitingen van een disbalans in dit element.

Is jouw VUUR element in balans?

💗 liefs, Birgit

#holistischtherapeut #vuurelement #neitherapie #vijfelementen #biotensor #balans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *