Lente

Voel jij ook al de lente in de lucht? De vogels die enthousiast fluiten, krokussen steken overal de kop op en de eerste knoppen ontluiken aan de takken. Tekenen dat moeder aarde ontwaakt en de lente energetisch is begonnen.

De lente is een krachtige periode van hernieuwing en creatie. Waarin nieuwe ideeën moeiteloos ontstaan en alles met aandacht mag groeien.

Volgens de eeuwenoude wijsheid van de 5 elementenleer staat het Hout element centraal in de lente. Hout symboliseert een fris begin, de energie van groei en creatie. Zoals een plantje in de lente van onder de grond door de aarde omhoog tevoorschijn komt. Hout verlangt naar speelruimte en vrijheid.

De kleur groen weerspiegelt deze energie. De organen die met het Hout verbinden zijn de lever en de galblaas.

Een van de voornaamste taken van de lever is ontgiften. Wat de lenteperiode symboliseert, een tijd van reiniging en opruimen. Om iets nieuws te beginnen en te laten groeien is het opruimen van oude ballast de eerste stap.

Om in harmonie mee te bewegen met de energie van de lente, zijn hier 4 tips:
– Opruimen en reinigen
Begin met het opruimen van je huis, reinig het energetisch met bijvoorbeeld Florida water of smudge met salie. Laat ook je gedachten de vrije loop en ruim je geest op door te beginnen met journalling. Ontdoe ook je lichaam van de winter reserves.

– In beweging komen
Hout is het element van beweging en flexibiliteit. Na een winter rust en meer binnen zijn, is het belangrijk om je lichaam in beweging te brengen. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van afvalstoffen, maar creëert ook ruimte voor nieuwe energie.

– Verbinding met de natuur
Trek de natuur in en omring jezelf met groen. Groen symboliseert groei en vernieuwing, daarnaast heeft het een rustgevende werking voor zowel lichaam als geest.

– Gebruik ondersteunende producten
Maak gebruik van Hout of aardende aurasprays of rollers. Met bijvoorbeeld rozenhout, bergamot, muskus zaad, atlasceder en eikenmos.

Leef jij volgens het ritme van de seizoenen?

💗 Liefs, Birgit

#vijfelementen #houtelement #lente #neitherapie #holistischtherapeut #ontspanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *